Karikagyűrű, eljegyzési gyűrű, esküvő, ékszerek, láncok, arany - Schmuck Ékszer
Fehérarany és ezüst ékszerek - mit fontos tudni róluk? 2018.03.24.

Míg az ezüst ékszer gyakrabban, addig a fehér arany (alacsony palládium és ezüst tartalma miatt) csak igen ritkán okoz allergiás bőrreakciókat. Az ezüst ékszerek sajátos tükrös-fémes szürkésfehér színe sokak által kedvelt. Az ezüst színe kiemeli a féldrágakövek, különösen a türkiz és a borostyán színeit.

4+1 kiváló alkalom arany karkötő viselésre 2018.02.04.

Karkötőt nők és férfiak egyaránt előszeretettel viselnek ünnepi öltözék kiegészítésére. Azonban a hagyományok és tradíciók ma már csak egyfajta érzelmi iránymutatóként vannak jelen.

Ha ékszerviselésről van szó, azokat is sokszor felülírja a praktikum, az érzelmi, vérmérsékleti és esztétikai sokszínűség.

Miért szeretjük a nyakláncokat? 2018.02.04.

A nyakláncokról, illetőleg annak láncszemeiről szinte mindenki a kapcsolatra, összekapcsolódásra, összefűzött életekre, kötelékekre szokott asszociálni, nos, nem véletlenül.

A hétköznapok maguk is találkozások, kapcsolódások, reakciók láncolataiból állnak és eme találkozások legapróbb történései is jelentős hatással lehetnek a későbbi életünkre.

Hogyan válasszak nyakláncot a feleségemnek, barátnőmnek? 2018.01.09.

Az ékszerválasztás életünk párjának, szerelmünknek mindig sok fejtörést okoz. Szívesen kezdenénk azzal, hogy választásunk legyen bátran kreatív, azonban a tapasztalat azt diktálja, hogy akkor lesz szerencsés választásunk, ha figyelembe vesszük a megajándékozandó személy ízlését, stílusát és annak megfelelően döntünk egy adott nyaklánc mellett.

Javaslatok a nemesfém ékszerek tisztításához 2018.01.09.

Az otthoni ékszertisztítás az ékszerek állapotmegóvása mellett az egészségünk megőrzése miatt is szükséges. Nemesfém ékszereink ugyanis, főleg a gyűrűk és kőfoglalatos medálok, karkötők belsejében szennyeződések gyűlhetnek fel és rakódhatnak le.

A téli ékszerviselés szabályai 2017.12.29.

A tél a visszahúzódás időszaka, ám ékszerei lehetnek ragyogóak. Talán a legelső íratlan szabálynak mondható, hogy bármilyen ékszert is viseljünk, az legyen összhangban a megjelenésünkkel.

Ugyanakkor a tél bizony elhozza a nem kívánatos, vastagon takaró ruhadarabok, a kesztyűk, a bundák, sálak és a vállat takaró stólák idejét. Vannak persze, akik örülnek ennek.

Az arany ékszer hosszú távú befektetésként is megállja a helyét 2017.12.29.

Az arany mindig korrodáció-mentes marad, nem feketedik, nem fakul meg. Az arany, mint az ásatások során előkerült több ezer éves tárgyak és díszítő eszközök, ékszerek is mutatják, a történelemben igen régre visszanyúlóan képvisel jelentős értéket.

A világon egyik legismertebb nemesfém, amely nem csak kedvelt ékszeralapanyag, de fizetőeszközként is világszerte elfogadott.

Atyaég, mindjárt esküvő, de milyen karikagyűrűt válasszak?! 2017.11.21.

A karikagyűrű kiválasztását sose hagyjuk az utolsó pillanatra, már csak azért is, mert jóval nehezebb a megfelelőre rátalálni, mint egy nyaklánc vagy karkötő esetében. Ha mégis úgy alakul, hogy már csak napjaink vannak hátra a Nagy Napig, következzen most öt hasznos tanács a megfelelő karikagyűrű kiválasztásához.

Az ékszerek őszi színe a fehéres-ezüstös 2017.11.21.

Az ékszerviselés és öltözködés íratlan szabályai közé tartozik, hogy mindig válasszunk az évszaknak megfelelő, azzal harmonizáló kiegészítőket. Az ékszerek esetében az idei ősz színe a fehéres-ezüstös.

Igenis, lehet élvezni az őszt is, hiszen végre egy olyan évszak ez, amikor a hideg még elviselhető (főként amikor még októberben is elég egy átmeneti kabát). Mindenki, aki ad magára, igyekszik csodás outfiteket felvenni, szépen felöltözni.

Főbb szempontok a tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztásához! 2017.11.07.

A régi tradíciókhoz képest mára már sokminden megváltozott, ami a szerelmesek esetében, az eljegyzési gyűrűk vásárlásánál is megfigyelhető. Érdekes, de ma már nemcsak a karikagyűrűt, hanem az eljegyzési gyűrűt is egyre több pár választja ki közösen, pedig van néhány szempont ami megkönnyíti a döntést a felejthetetlen pillanathoz, ezért is gondoltuk, hogy ezeket összegyűjtjük...

Hogyan válasszunk gyémánt köves ékszert? 2017.11.07.

Egy gyémánt vásárlása érzelmileg és anyagilag is jelentős eseménynek számít, ezért mielőtt kiválasztjuk a számunkra tökéletes darabot érdemes 1-2 alaptulajdonságát megismerni ennek a különleges drágakőnek.

Méretre igazítás 2017.11.07.

A nálunk vásárolt gyűrű eredeti mérete nem minden esetben passzol tökéletesen a viselőjének az újjára, ezért sokszor méretre igazítás szükséges. A gyűrű fazonjától, a kövek elhelyezkedésétől és a kívánt mérettől függ, hogy milyen mértékű állítást tudunk vállalni. A mérete igazítás nyoma a legtöbb esetben szemmel nem látható, szakembereink 1 hetes átfutási idővel vállalják az ékszerek méretre igazítását, ami során a vásárolt termék nem veszíti el a garanciáját.

A ródium és a ródiumozás 2017.11.07.

A 14 karátos fehérarany színe eredetileg nem fehér, hanem pezsgős árnyalatú, ezért egy jóval szebb színű platinafémmel, ródiummal szokták bevonni. A ródium a platina fémek családjába tartozó tulajdonságaiban hasonlóságot mutat - keménység, fehér szín, ritka előfordulás – a fémek csoportja közé tartozik. Elektrolízisre, felületi bevonatok kialakítására használják sárga- fehérarany és ezüst ékszereknél, hogy fényesen csillogóbb megjelenést és egy kopásállóbb felületet alakítsanak ki, valamint ezzel a folyamattal megakadályozzák a nemesfémek elszíneződését.

Tedd egyedivé Véséssel a gyűrűtöket! 2017.11.07.

Ma már egyre elterjedtebb, hogy a karikagyűrűk megfelelő kiválasztása után a pár, egyedi véséssel is megjelöli a gyűrűiket. A vésést tudjuk vállalni kézi és gépi formában, illetve a gyűrű belső és a külső felére is. Ez lehet az esküvő dátuma, a nevük, egy szerelmes gondolat, vagy akár egy egyedi motívum/szimbólum is. A vésés milyensége nagyban függ a kiválasztott gyűrű fazonjától, ezért nyugodtan kérje a szakambereink segítségét az egyedi igények megvalósításához! A karikagyűrűk vésése mellett természetesen vállalunk díszítést medálra vagy akár karlánc lapkára is. A nem nálunk vásárolt ékszerek elkészítését is szívesen vállaljuk!

Miért viseljük a gyűrűsujjunkon a jegygyűrűt? 2017.11.07.

Mára már rengeteg hagyomány átalakult és sajnos sok meg is szűnt, ám egyvalami még mindig íratlan szabály, hogy az esküvői szertartások során a bal kéz gyűrűsujjára kerül a megszentelt karikagyűrű.