Karikagyűrű, eljegyzési gyűrű, esküvő, ékszerek, láncok, arany - Schmuck Ékszer
Hölgyek, urak, viseljenek bátran elegáns pecsétgyűrűt 2018.08.28.

A pecsétgyűrű elegáns és stílusos ékszer minden érett férfi számára, ugyanakkor akár hölgyek is viselhetnek női pecsétgyűrűt.

Habár az eredeti funkciója mára már megszűnt, díszítésként, az elegáns öltözék kiegészítőjeként a mai napig kiváló viseletnek számít. Pecsétgyűrűket férfiak és nők egyaránt viseltek már az időszámításunk előtt is.

Milyen medált válasszunk 2018-ban? 2018.08.27.

A medál minden korban divatos ékszertípusnak számít, viszont trendtől függ, hogy éppen milyen formában, színben, milyen motívummal tekintjük igazán trendinek vagy éppen elegánsnak.

A medál szerves kiegészítője a nyakláncnak, amely bár hordható medál nélkül, azzal együtt inkább csak kihangsúlyozza (vagy rossz választás esetén elnyomja, semlegessé teszi) a medált.

Eljegyzési gyűrűt is választhat személyre szabottan 2018.07.13.

Szeretné, hogy párja örömét semmi se árnyékolja be a nagy pillanatban? Az őszinte mosolyért, az alábbiakban az Ön cseppet sem könnyű döntéséhez igyekszünk olyan támpontokat adni, amelyeket figyelembe véve az adott személyiségtípushoz jó eséllyel a legmegfelelőbb eljegyzési gyűrűt fogja majd kiválasztani.

Divatgyűrű trendek 2018-ban 2018.07.13.

A dizájnerek fantáziája a 2018-as ékszertrendeket illetően is sziporkázott. Tarolnak az extrák. Színek és formák terén ugyanis - bármilyen alkalomról is legyen szó, - idén a színes köves, fityegős divatgyűrűk az ászok ászai. A tavalyi év nőies és sejtelmes-selymes rozé aranyát így ezen a nyáron a hűvösen csillogó fehéres-ezüstös árnyalat váltja fel, amelynek minden szín jól áll.

Ismét divatos ékszer a bokalánc 2018.06.19.

A bokalánc azon ékszerek közé tartozik, amelyeket szezonálisnak nevezhetünk, két szempontból is.

Egyrészt a bokalánc viselése akkor időszerű, ha meg is tudjuk mutatni, tehát télen vagy esőben aligha számít, viseli-e az ember lánya – viszont tavasztól őszig, napos időben és bálokon, partikon mindig megcsillantható a kecses bokák dísze.

A klipsz nem csak nagymamáink ékszere 2018.06.12.

A már-már ikonikus, exkluzív és kifinomult klipszek viselésével a szezonális trendektől függetlenül lehet megjelenése egyszerre elegáns, letisztultan stílusos és egyedi.

A klipsz szóról sokaknak a bizsu ékszerek vagy épp a nagymama régi fülbevalói jutnak eszükbe, azonban a XXI. századi fülbevaló-kínálat széles palettáján ma már bármilyen stílushoz megtalálhatjuk a megfelelő klipszet, minőségi, luxus kivitelben, nemesfémekből is. 

Az arany nyaklánc viselésének titkai 2018.06.08.

Az arany nyaklánc viselése korántsem annyira magától értetődő, mint elsőre gondolnánk.

A nőies jellemvonásokat arany nyaklánccal lehet igazán kihangsúlyozni, ennek azonban feltétele, hogy a megfelelő ékszert válasszuk!

A gyémánt a lányok legjobb barátja – és a befektetőké 2018.05.25.

A gyémánt ősidők óta kedvelt drágakő, méltán. Tisztasága, fénye, keménysége kiemeli az összes többi kő közül.

A gyémántköves gyűrűk és ékszerek mindig is a gazdagság egyértelmű jelei voltak. Gyémántot az ajándékozott szíve hölgyének, aki egyértelműen ki akarta fejezni, hogy nem csupán szereti, de valóban gondoskodni is fog róla.

Milyen ékszert válasszunk ballagásra fiúknak, fiatal uraknak? 2018.04.18.

Míg az ifjú hölgyek számára általában igen széles ékszer-palettából tudunk böngészni, addig a férfi ékszerek részlege mondjuk úgy, hogy legtöbbször sajnos sokkal szerényebb és egyszerűbb választékkal bír.

Tehát, ha valami különleges arany ékszer vagy arany kiegészítő választásán gondolkodunk, a kifejezetten férfias ékszerek terén jobb, ha inkább a stílus és a praktikum kombinációját hagyjuk szempontként érvényesülni.

Arany ékszert venni ballagási ajándékként vajon hagyománytiszteletet, vagy inkább ötlethiányt tükröz? 2018.04.18.

Lássuk be, az utóbbi évtizedek során a ballagók rémálmává vált a nagyitól, rokonoktól kapott arany ékszer. Mert mire is vágyik inkább egy ballagó fiatal? Nos, bármi másra. Bármire, amivel el lehet azonnal dicsekedni a kortársaknak és egyben be is lehet érte gyűjteni az elismerő pillantásokat.

Pedig az aranyból készült karkötők, nyakláncok, fülbevalók, tartós, maradandó éréket képviselnek már évezredek óta. 

Mi a különbség a drágaköves és a szintetikus köves arany fülbevaló között? 2018.03.29.

Elsőként is a legnagyobb különbség természetesen az árukban mutatkozik meg. Az arany fülbevalók drágakövei közötti egyéb, szembetűnő különbség csak az értő, szakavatott szemek számára fedezhető fel.

Pont emiatt mindenhol kötelező feltüntetni, ha az adott ékszerben található drágakő szintetikus, mesterségesen létrehozott kő.

Fehérarany és ezüst ékszerek - mit fontos tudni róluk? 2018.03.24.

Míg az ezüst ékszer gyakrabban, addig a fehér arany (alacsony palládium és ezüst tartalma miatt) csak igen ritkán okoz allergiás bőrreakciókat. Az ezüst ékszerek sajátos tükrös-fémes szürkésfehér színe sokak által kedvelt. Az ezüst színe kiemeli a féldrágakövek, különösen a türkiz és a borostyán színeit.

4+1 kiváló alkalom arany karkötő viselésre 2018.02.04.

Karkötőt nők és férfiak egyaránt előszeretettel viselnek ünnepi öltözék kiegészítésére. Azonban a hagyományok és tradíciók ma már csak egyfajta érzelmi iránymutatóként vannak jelen.

Ha ékszerviselésről van szó, azokat is sokszor felülírja a praktikum, az érzelmi, vérmérsékleti és esztétikai sokszínűség.

Miért szeretjük a nyakláncokat? 2018.02.04.

A nyakláncokról, illetőleg annak láncszemeiről szinte mindenki a kapcsolatra, összekapcsolódásra, összefűzött életekre, kötelékekre szokott asszociálni, nos, nem véletlenül.

A hétköznapok maguk is találkozások, kapcsolódások, reakciók láncolataiból állnak és eme találkozások legapróbb történései is jelentős hatással lehetnek a későbbi életünkre.

Hogyan válasszak nyakláncot a feleségemnek, barátnőmnek? 2018.01.09.

Az ékszerválasztás életünk párjának, szerelmünknek mindig sok fejtörést okoz. Szívesen kezdenénk azzal, hogy választásunk legyen bátran kreatív, azonban a tapasztalat azt diktálja, hogy akkor lesz szerencsés választásunk, ha figyelembe vesszük a megajándékozandó személy ízlését, stílusát és annak megfelelően döntünk egy adott nyaklánc mellett.

Javaslatok a nemesfém ékszerek tisztításához 2018.01.09.

Az otthoni ékszertisztítás az ékszerek állapotmegóvása mellett az egészségünk megőrzése miatt is szükséges. Nemesfém ékszereink ugyanis, főleg a gyűrűk és kőfoglalatos medálok, karkötők belsejében szennyeződések gyűlhetnek fel és rakódhatnak le.

A téli ékszerviselés szabályai 2017.12.29.

A tél a visszahúzódás időszaka, ám ékszerei lehetnek ragyogóak. Talán a legelső íratlan szabálynak mondható, hogy bármilyen ékszert is viseljünk, az legyen összhangban a megjelenésünkkel.

Ugyanakkor a tél bizony elhozza a nem kívánatos, vastagon takaró ruhadarabok, a kesztyűk, a bundák, sálak és a vállat takaró stólák idejét. Vannak persze, akik örülnek ennek.

Az arany ékszer hosszú távú befektetésként is megállja a helyét 2017.12.29.

Az arany mindig korrodáció-mentes marad, nem feketedik, nem fakul meg. Az arany, mint az ásatások során előkerült több ezer éves tárgyak és díszítő eszközök, ékszerek is mutatják, a történelemben igen régre visszanyúlóan képvisel jelentős értéket.

A világon egyik legismertebb nemesfém, amely nem csak kedvelt ékszeralapanyag, de fizetőeszközként is világszerte elfogadott.

Atyaég, mindjárt esküvő, de milyen karikagyűrűt válasszak?! 2017.11.21.

A karikagyűrű kiválasztását sose hagyjuk az utolsó pillanatra, már csak azért is, mert jóval nehezebb a megfelelőre rátalálni, mint egy nyaklánc vagy karkötő esetében. Ha mégis úgy alakul, hogy már csak napjaink vannak hátra a Nagy Napig, következzen most öt hasznos tanács a megfelelő karikagyűrű kiválasztásához.

Az ékszerek őszi színe a fehéres-ezüstös 2017.11.21.

Az ékszerviselés és öltözködés íratlan szabályai közé tartozik, hogy mindig válasszunk az évszaknak megfelelő, azzal harmonizáló kiegészítőket. Az ékszerek esetében az idei ősz színe a fehéres-ezüstös.

Igenis, lehet élvezni az őszt is, hiszen végre egy olyan évszak ez, amikor a hideg még elviselhető (főként amikor még októberben is elég egy átmeneti kabát). Mindenki, aki ad magára, igyekszik csodás outfiteket felvenni, szépen felöltözni.

Főbb szempontok a tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztásához! 2017.11.07.

A régi tradíciókhoz képest mára már sokminden megváltozott, ami a szerelmesek esetében, az eljegyzési gyűrűk vásárlásánál is megfigyelhető. Érdekes, de ma már nemcsak a karikagyűrűt, hanem az eljegyzési gyűrűt is egyre több pár választja ki közösen, pedig van néhány szempont ami megkönnyíti a döntést a felejthetetlen pillanathoz, ezért is gondoltuk, hogy ezeket összegyűjtjük...

Hogyan válasszunk gyémánt köves ékszert? 2017.11.07.

Egy gyémánt vásárlása érzelmileg és anyagilag is jelentős eseménynek számít, ezért mielőtt kiválasztjuk a számunkra tökéletes darabot érdemes 1-2 alaptulajdonságát megismerni ennek a különleges drágakőnek.

Méretre igazítás 2017.11.07.

A nálunk vásárolt gyűrű eredeti mérete nem minden esetben passzol tökéletesen a viselőjének az újjára, ezért sokszor méretre igazítás szükséges. A gyűrű fazonjától, a kövek elhelyezkedésétől és a kívánt mérettől függ, hogy milyen mértékű állítást tudunk vállalni. A mérete igazítás nyoma a legtöbb esetben szemmel nem látható, szakembereink 1 hetes átfutási idővel vállalják az ékszerek méretre igazítását, ami során a vásárolt termék nem veszíti el a garanciáját.

A ródium és a ródiumozás 2017.11.07.

A 14 karátos fehérarany színe eredetileg nem fehér, hanem pezsgős árnyalatú, ezért egy jóval szebb színű platinafémmel, ródiummal szokták bevonni. A ródium a platina fémek családjába tartozó tulajdonságaiban hasonlóságot mutat - keménység, fehér szín, ritka előfordulás – a fémek csoportja közé tartozik. Elektrolízisre, felületi bevonatok kialakítására használják sárga- fehérarany és ezüst ékszereknél, hogy fényesen csillogóbb megjelenést és egy kopásállóbb felületet alakítsanak ki, valamint ezzel a folyamattal megakadályozzák a nemesfémek elszíneződését.

Tedd egyedivé Véséssel a gyűrűtöket! 2017.11.07.

Ma már egyre elterjedtebb, hogy a karikagyűrűk megfelelő kiválasztása után a pár, egyedi véséssel is megjelöli a gyűrűiket. A vésést tudjuk vállalni kézi és gépi formában, illetve a gyűrű belső és a külső felére is. Ez lehet az esküvő dátuma, a nevük, egy szerelmes gondolat, vagy akár egy egyedi motívum/szimbólum is. A vésés milyensége nagyban függ a kiválasztott gyűrű fazonjától, ezért nyugodtan kérje a szakambereink segítségét az egyedi igények megvalósításához! A karikagyűrűk vésése mellett természetesen vállalunk díszítést medálra vagy akár karlánc lapkára is. A nem nálunk vásárolt ékszerek elkészítését is szívesen vállaljuk!

Miért viseljük a gyűrűsujjunkon a jegygyűrűt? 2017.11.07.

Mára már rengeteg hagyomány átalakult és sajnos sok meg is szűnt, ám egyvalami még mindig íratlan szabály, hogy az esküvői szertartások során a bal kéz gyűrűsujjára kerül a megszentelt karikagyűrű.