Arany ékszert venni ballagási ajándékként vajon hagyománytiszteletet, vagy inkább ötlethiányt tükröz?

Lássuk be, az utóbbi évtizedek során a ballagók rémálmává vált a nagyitól, rokonoktól kapott arany ékszer. Mert mire is vágyik inkább egy ballagó fiatal? Nos, bármi másra. Bármire, amivel el lehet azonnal dicsekedni a kortársaknak és egyben be is lehet érte gyűjteni az elismerő pillantásokat.

Pedig az aranyból készült karkötők, nyakláncok, fülbevalók, tartós, maradandó éréket képviselnek már évezredek óta. Az újgenerációs ötvös-mesterek keze alól ráadásul már olyan minőségi arany-ékszerek, egyedi fülbevalók vagy épp karkötők is kikerülnek, amelyek nem csak egyszerűen fiatalosak, hanem trendkövetően modernek, vagy épp eléggé extravagánsak ahhoz, hogy ne a nagyi ékszere jusson eszébe annak, aki ránéz. Természetesen itt is ügyelni kell arra, hogy a megajándékozott legyen akár egy hölgy, akár egy fiatal úr, mindenképpen a személyiségéhez illő ékszert válasszunk.

A még ingadozók számára most hagyománytisztelő ötletelésünk következik Hölgyeknek

Amennyiben van már aranylánca, akár egy medállal is meglephetjük a ballagót, például a Schmuck Ékszerszalon kínálatából választva, ám két dolgot kerüljünk, ha lehet: az aranyos állatkás-figurás medálokat (kivétel, ha például kifejezetten ló-imádó, vagy van egy szvetteres tacskója, mert akkor telitalálat), a fényképtartókat valamint az olyan „emléktáblácskákat”, amelyekbe gravíroztatni lehet.

A fényképtartó inkább való egy újdonsült anyukának, vagy egy friss nagymamának, mint egy fiatalnak, akinek az életében a ballagás csak egy állomás, ami inkább a szülők szempontjai szerint emlékezetes mérföldkő.

Mit vegyünk hát szívből jövőt, amivel nem lőhetünk bakot és mind a megajándékozott, mind az ajándékozónak örömet okoz?

Vegyük szemügyre elsőként, hogy miket hord szívesen. Hétköznapi viseletként inkább fülbevalót és gyűrűt, vagy kar és nyakláncot részesít előnyben? Apróbb ékszereket, vagy szereti a csillogó köves, egyedibb, nagyobb darabokat visel gyakrabban? Főleg azokat a darabokat vegyük támpontnak, amelyeket ő maga választott és keressünk stílusban hasonlót, valami apróbb extrával.

Amennyiben még így sincs ötletünk, van rá esély, hogy egy szimbólumos, misztikus-védelmező jelképes ékszerrel (Hórusz szem, életfa, stilizált angyal, angyalszárny, végtelen jel, stb) melyek a jelenlegi fiatal-felnőtt korosztály részéről a legkeresettebbek, nem lőhetünk nagy bakot. Azonban e téren is óvatosan válasszunk, ugyanis a hasonló kategóriát képviselő horoszkópos medálok legtöbbször évekre az asztalfiókba süllyesztve végzik.

Az apró köves fülbevalók és a vékony karkötők nem csak önmagukban szépek és finoman nőiesek, hanem akár már meglévő szettekkel, más karkötőkkel is kiválóan kombinálhatók. Sőt, már meglévő karkötőre is készíttethetünk apró medálokat, esetleg egy merészebb gondolattal választhatunk a szélesebb, látványosabb, ámde nem túlcifrázott, elegáns karreif karkötők közül is. A boldogság szinte garantált.

A fiatal férfiak számára azonban a megfelelő, minőségi aranyajándékot megtalálni már sokkal nehezebb, a következő cikkünkben pont ezért teszünk rá egy próbát.