Divatgyűrű trendek 2018-ban

A dizájnerek fantáziája a 2018-as ékszertrendeket illetően is sziporkázott. Tarolnak az extrák. Színek és formák terén ugyanis - bármilyen alkalomról is legyen szó, - idén a színes köves, fityegős divatgyűrűk az ászok ászai. A tavalyi év nőies és sejtelmes-selymes rozé aranyát így ezen a nyáron a hűvösen csillogó fehéres-ezüstös árnyalat váltja fel, amelynek minden szín jól áll.Azonban a hűvös, sikkes eleganciát képviselő, elegáns, minőségi fehér arany és ezüst divatgyűrűnket sem kell erre az évre fiókba rejtenünk, főleg, ha az gyémánttal, kristály- vagy kristályra emlékeztető, üveg-tisztaságú kövekkel van kirakva.

Különösen divatosnak számítanak azok a gyűrűk, amelyeknek üvegszerű köve minél látványosabb méretű vagy épp barokkosan cizellált, mint egy kristálycsillár.

Formák és állatos kiegészítők terén azonban a lepkéknek, pillangóknak mintha leáldozóban lenne

Míg tavaly a pillangós-szitakötős divatgyűrűk és ékszerek nőies romantikája burjánzott a divat minden spektrumán (így ékszerekben is mindenhonnan ez köszönt vissza), addig idén már inkább a „dzsungel kis és nagyvadaié” lesz a porond, legyen szó akár ujjakról, akár nyakról, akár fülről.

A trópusi növény és állatvilágból ihletet merítő ékszergyűrűk formáiban újra megjelenhetnek a tigrises, leopárdos, párducos, papagájos, nagy virágos, színes drágakövekkel díszített darabok. Vagyis, ha lapul az ékszerdobozkánkban egy fehéraranyozott ezüst leopárd gyűrűnk a Cartiertől smaragd szemekkel, újra bátran és büszkén viselhetjük azt, kiváltképpen, ha a Schmuck Ékszerszalon divatgyűrűi közül választasz.

Legyen hatalmas és színes idén is

Bár tavaly még sokan a hatalmas statement ékszerek divatjának hanyatlását vetítették előre, eme jóslatok ma már nem tűnnek megalapozottnak. Sőt egyre-másra a nyaralós-trendek diktálta, már-már harsányan hatalmas, szemet vonzóan színes, túldíszített nyakláncokkal és divatgyűrű kompozíciókkal találkozhatunk idén a standokon.

Vagyis egy kézen egyszerre akár öt gyűrűvel vagy többel is „villoghatunk”, mert idén a hatalmas, világos, színes, bohém divatgyűrűk azok, amik öltöztetnek.

A gyöngy idén sem megy ki a divatból

Bár a gömb-forma már 2016-2017-ben is klasszikus kiegészítőnek számított mind fülben, mind ujjon viselve, azonban 2018-ban követve a hangsúlyos irányt, a gyöngyök növekedésnek indultak. Vagyis, míg tavaly nyáron a 6-8mm széles, elegáns, letisztult darabok sikkje köszönt vissza az ékszerekben, idén nyáron azonban már inkább a nem ritkán akár 2cm-t is meghaladó, feltűnő, hangsúlyos, diszkógömb-szerűen túldíszített darabokkal találkozhatunk.

Amiben minden nagy divatház ékszerészei egyetértenek idén az az, hogy a merész, akár egymást is ütő kiegészítőké az idei nyári szezon. Így míg tavaly nem volt meglepő a felemás cipő, idén hasonlóképp nem fog megütközést kelteni a felemás fülbevaló vagy két teljesen eltérő stílusú, harsány divatgyűrű két egymás melletti ujjon.