Főbb szempontok a tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztásához!

A régi tradíciókhoz képest mára már sokminden megváltozott, ami a szerelmesek esetében, az eljegyzési gyűrűk vásárlásánál is megfigyelhető. Érdekes, de ma már nemcsak a karikagyűrűt, hanem az eljegyzési gyűrűt is egyre több pár választja ki közösen, pedig van néhány szempont ami megkönnyíti a döntést a felejthetetlen pillanathoz, ezért is gondoltuk, hogy ezeket összegyűjtjük...Mekkora legyen a gyűrű mérete?
Itt még mindig a klasszikus, gyűrű elcsenős trükk lehet a leg célravezetőbb megoldás, amiből az üzetünkben könnyedén tudjuk szűrni a kívánt méretre választható gyűrűket. De akkor sem kell aggódnunk, hogyha nem a tökéletes nagyságot sikerült kiválasztani, hiszen a legtöbb gyűrűt profi aranyműveseink segítségével láthatatlanul átalakítjuk a tökéletes méretre.

Hány karátos és milyen tisztaságú gyémántot keressünk?
Az egyik legfontosabb kérdés, hogy ha gyémánttal díszített gyűrűt szeretnénk, akkor az hány karátos és milyen tisztaságú legyen? Természetesen itt meghatározó szempont az anyagiak is, mégis jó tudni, hogy valójában mi mit is jelent. Cikkek rovatunkban összefoglaltuk, hogy hogyan válasszunk gyémánt köves ékszert, ott a legtöbb szempontot kiemeltük!

Milyen legyen az ékszer stílusa?
A gyémánt minősége mellett a fazonja és a formája is meghatározó. Ebben az esetben fontos szempont, hogy milyen az ékszert viselő Hölgy stílusa. A leggyakrabban előforduló gyémántcsiszolási formák, amik közül választhatunk: kerek briliáns (round), csapott sarkú négyzet (asscher), csapott sarkú téglalap (emerald), négyzetes princess (princess), nyolcszögletű (radiant, cushion) ovális (oval), hegyes ovális navette (marquise), körte (pear) vagy szívalak (heart).

Hogyan válasszunk, ha inkább színes drágakövet preferálunk?
Ha nem gyémántot, hanem valamilyen színes drágakövet - smaragd, rubint, zafír, stb.- szeretnénk, akkor jó tudni, hogy ezek sokkal sérülékenyebbek a mindennapi viselethez, mint a gyémántok. A kövek keménységét a Mohs-skálához viszonyítják, amihez mérten érdemes hatos és hetes fölött választani.

Miért válassz körültekintően fém foglalatot is?
A csillogó kövek mellett az sem mindegy, hogy ezek milyen foglalatban helyezkednek el. Szerencsére itt is rengeteg szín és felület közül választhatunk: a klasszikus arany is több árnyalatban elérhető - 14k sárga, 18k sárga, fehér, rosé, a stílusa pedig szintén ízlés kérdése.