Hogyan válasszak nyakláncot a feleségemnek, barátnőmnek?

Az ékszerválasztás életünk párjának, szerelmünknek mindig sok fejtörést okoz. Szívesen kezdenénk azzal, hogy választásunk legyen bátran kreatív, azonban a tapasztalat azt diktálja, hogy akkor lesz szerencsés választásunk, ha figyelembe vesszük a megajándékozandó személy ízlését, stílusát és annak megfelelően döntünk egy adott nyaklánc mellett.A különböző, rituális szerepű díszítő ékek és státusszimbólumot jelentő ékszerek viselésének története nagyon régre nyúlik vissza az időben. Ma az ékszerek stílusa és trendje szinte évről évre változik, így amennyiben ajándékba szeretnénk ékszert vásárolni, nincs egyszerű dolgunk. 

Mégis reméljük, hogy jelen cikkünkkel pár olyan támpontot tudunk adni, amelyek megkönnyítik majd a döntést.

Legfőbb szabály tehát, hogy csak olyan ékszerekből válogassunk, amelyek összhangban vannak feleségünk, barátnőnk egyéniségével és öltözködési stílusával

Minden további szempontunk erre az egyetlen, szinte már kőbe vésett alapszabályra épül. Amennyiben tehát a hölgy előnyben részesíti outfitjében a pasztellszíneket, akkor mindenképpen egy azzal harmonikusan mutató, aranyszínű, minimál-stílusú ékszert válasszunk, mely ilyen párosításban elegáns és stílusos megjelenést kölcsönöz viselőjének. 

Teljes nyugalommal választhatunk aranyat, ha a barátnőnk hétköznapokon is főképp ilyen kiegészítőket visel

Ugyanis aranyat arannyal bármikor kombinálhatunk, még akkor is, ha stílusban jelentősen eltérnek egymástól. Szintén nem lehet elhibázni a választást, ha párunk leginkább az elegánsabb ing, pulóver és öltönynadrág vagy szoknya outfiteket szereti viselni.

Ez az igazi klasszikus megjelenés, szintén klasszikust, vagyis nagyobb szemű láncot kíván kiegészítőként, fehér vagy sárga aranyból. 

Tipp: Amennyiben extravagánsabb ajándékot szeretnénk, akkor egy trendi rose arany nyaklánccal is meglephetjük a nagy őt. 

Beszerezhetünk továbbá olyan statement-jellegű darabokat, amelyekkel bármilyen outfitet különlegessé varázsolhat majd a viselője, az egyszerű farmer-póló kombinációktól a kis esélyi ruhákig. Azonban nem árt tudni azt, hogy ha egy ilyen hangsúlyos darab mellett döntünk, akkor azt épp úgy körültekintően kell tennünk, mint a gyöngysorok esetében.

Amelyeket ugyan sokszor előnyben részesítenek az igazán stílusos, mondhatni nagybetűs Nők, ám valaki vagy szeret statement illetőleg gyöngy ékszereket viselni, vagy soha fel nem venné őket. 

A japán-, a sósvízi gyöngy, vagy a különleges színű és formájú édesvízi, tenyésztett gyöngy nyakékek igazán nőies ékességek és soha nem mennek ki a divatból, legfeljebb a hosszuk szerint válnak trendivé, vagy divatjamúlttá. 

Méretük alapján a gyöngysorok sokféleképpen és sok mindenhez hordhatók alkalomtól függően

A rövid, elegáns „gallérok” rövid, 30-32 centis hosszukkal teljesen magasan állnak, esélyikhez, partykra, elegáns vacsorákra kiváló kiegészítők. A hosszabb, nyakrasímuló gyöngysorok igazi klasszikusok, kortól független, „örökölhető” darabok. Az eltérő méretű szemekből vagy fokozatosan elkeskenyedő sorokból álló, 43-54 cm hosszú Graduata nyakláncok mindennapi ékszernek is kiválóan alkalmasak, ugyanakkor elegáns, stílusos megjelenést kölcsönöznek magabiztos viselőjüknek.

A már hosszabb kategóriába tartozó, attraktív megjelenést kölcsönző Matinée valamint Opera elnevezésű gyöngysorok 51-61cm valamint akár egy méteres hosszal is büszkélkedhetnek. Ezek már többnyire nem rendelkeznek zárral, így akár karon-, akár derékon vagy nyakban viselve illenek a mélyen dekoltált ruhákhoz épp úgy, mint a magasan záródóakhoz. A Treccia ezekből a leghosszabb változat, amely a 120-140cm-es hosszával és apró gyöngyszemeivel, érzékien akár többször is a nyak köré tekerhető. 

Figyelem! A nők mintegy negyedénél jelentkezhetnek allergiára utaló panaszok az ékszerek és így a nyaklánc viselése közben is. 

Amennyiben kedvese is tapasztalt már a bőrén égő, viszkető érzést esetleg kiütéseket, bőrpírt kar vagy nyaklánca alatt mely az ékszer levételét követően is megmaradt, akkor érdemes fémallergiára gyanakodni és az ékszerválasztás során ennek megfelelően alakítani döntésünket.