Miért szeretjük a nyakláncokat?

A nyakláncokról, illetőleg annak láncszemeiről szinte mindenki a kapcsolatra, összekapcsolódásra, összefűzött életekre, kötelékekre szokott asszociálni, nos, nem véletlenül.

A hétköznapok maguk is találkozások, kapcsolódások, reakciók láncolataiból állnak és eme találkozások legapróbb történései is jelentős hatással lehetnek a későbbi életünkre.



Egy pillantás, egy mosoly, egy odafordulás, mind az első benyomást építő mozzanatok, melyhez további történések kapcsolódhatnak, így kevés ennél fontosabb pillanat létezik.

Vélhetően nincs olyan nő vagy férfi, akiknek a fejében ne fordulna meg az első találkozáskor az, hogy főleg a másik nem képviselői, vajon milyennek látják őt, ott és akkor, abban a fontos, első pillanatban. Egyéni ízlés alapján ugyan eltérő lehet az, hogy mit néz meg egy férfi a nőn, és fordítva, mégis a mindkét nem esetében egybecsengő eredmények azt mutatják, hogy az arc és a dekoltázs az, ami vagy megfogja a másikat, vagy veszett fejsze nyele az ügy a továbbiakban.

Nem csoda hát, hogy szinte tudattalanul is, de vonzódunk a nyakláncokhoz, melyeket nemtől függetlenül egyéniségünkhöz és vérmérsékletünkhöz igazodva, önmagunk kinyilatkoztatásaként vagyunk képesek viselni.

Aki szereti a kiegészítőket és még az is, aki nem nagyon van oda értük, egészen biztosan legalább kétfajta nyakláncot birtokol. Egyet, ami családi ékszer, vagy egyéb lelki kötődés miatt őriz és egyet, ami szinte már kabalává nőtte ki magát. Néha ez a kettő egy és ugyanaz.

Azonban sokan vagyunk, akik nem álltak meg ennél a két alapdarabnál, mondhatni minden eseményhez rendelkeznek már egy alkalomhoz „illő” nyakékkel. Így az ékszeres ládikájukban laza, elegáns, letisztult és visszafogott hatású nyaklánc épp úgy lapul, mint a harsányabb, figyelemfelkeltőbb statement darab.

A nyaklánc kiválóan vezeti a tekintetet

A nyakláncokat azonban azért is szeretjük, mert elterelhetjük a figyelmet velük egy-egy olyan testrészünkről, amellyel kevésbé vagyunk elégedettek, vagyis kiemelhetjük azt, amivel úgy véljük, nagyobb sikerünk lesz, főleg az első találkozáskor.

Amennyiben tehát fiúsan vékony alkattal, de mellben erősebb méretekkel áldott meg minket az ég, és szeretnénk eme előnyünkkel ajtóstól rontani a házba, akkor egy V-alakú lánccal terelhetjük határozottan dekoltázs-irányba a pillanatot. Kiváltképpen, ha egy hozzáillő, a Schmuck Ékszerszalonban választott medállal viseljük.

Erős csípőhöz erőseb nyaklánc illik

Azonban, ha erősebb a csípőnk, akkor egy erősebb, vastagabb nyaklánccal tarthatjuk „fenn” az érdeklődést. Amennyiben vastagabb a karunk, de kecses, szép a nyakunk, még egy pántnélküli ruhában is azonnal gyönyörűvé varázsolhatjuk profilunkat egy nyakpánt fazonú lánccal (chokerrel).

Magasabbnak akarunk tűnni? Viseljünk hosszú, vékony nyakláncot

Akik azonban nem az alakjukat, hanem magasságukat szeretnék kendőzni, azoknak sem kell azonnal 12centis nyak- és bokatörő magaslatokba emelkedve botladozni. A látvány javításához elég egy elöl- vagy hátul mélyen kivágott ruha és egy hosszú, vékony lánc, amilyet a Schmuck Ékszerszalon kínálatában is bőségesen talál.

A hoszú, vékony láncon immár nagy távot befutva, fel-le járhat a tekintet.

A nyaklánc a figyelmet is felkeltheti

Ha viszont eldöntöttük, hogy minden beleadunk és mindent egy lapra teszünk fel, hogy észrevegyenek minket akkor és ott, válasszunk nagyméretű, hangsúlyos kövekkel rendelkező és csillogó statement nyakláncot, mellyel garantáltan lenyűgözhető bármely közönség. Szóval, hogy miért szeretjük a nyakláncokat?

Mert egy nyaklánc igazán szexi és csábító, pont, ahogy mi szeretnénk.