Milyen ékszert válasszunk ballagásra fiúknak, fiatal uraknak?

Míg az ifjú hölgyek számára általában igen széles ékszer-palettából tudunk böngészni, addig a férfi ékszerek részlege mondjuk úgy, hogy legtöbbször sajnos sokkal szerényebb és egyszerűbb választékkal bír.

Tehát, ha valami különleges arany ékszer vagy arany kiegészítő választásán gondolkodunk, a kifejezetten férfias ékszerek terén jobb, ha inkább a stílus és a praktikum kombinációját hagyjuk szempontként érvényesülni.Mit válasszunk ballagásra fiúknak, fiatal uraknak?

Számukra talán a legnehezebb arany ékszert választani. Hiszen vannak férfiak, akik egész életük során egyetlen gyűrű kivételével – és az is karika– semmilyen ékszert nem viselnek magukon. Ha éppen nincs aki szóvá tegye, mert nem látják, akkor legtöbbször még azt az egyet sem.

Azonban ez még nem jelenti azt, hogy ajándékként ne adhatnánk számukra arany ékszert, ráadásul olyat, amelyet később szívesen viselnek üzleti ebédek, összejövetelek alkalmával, vagy mondjuk a barátokkal töltött, éjszakába nyúló estéken. A Schmuck Ékszerszalon kínálatában kifejezetten férfias arany karkötőket, nyakláncokat választhat gyermekének!

Esetükben is érvényes tehát az a módszer, hogy először figyeljük meg és próbáljuk elemezni az általuk képviselt, vagy rájuk legjellemzőbb öltözködési stílust.

Hétköznap inkább sportos póló-tréningnadrág, vagy elegánsabb nadrág-ing-zakó párosba bújnak szívesebben? Hordanak-e pulóvert? Az ingeknek visszahajtják-e az ujját? Félcipőt, vagy sportcipőt viselnek, amikor elmennek otthonról?

Mindezek alapján megállapítható, hogy melyik az a stílus, ami alapján elindulhatunk, amikor ékszert választunk számukra.

Az egyszerű, nem vésett, közepes pecsétgyűrű inkább az elegáns ruházat és a stílusos hétköznapok kiegészítője, ám az arany nyaklánc viselete napjainkban már inkább a sportos ruházat mellett jelenik meg.

Az utóbbi években férfiékszerek terén azonban a hangsúly egyre inkább a csukló, vagyis az azon viselt kiegészítők felé terelődik.

Legyen szó így akár egy komoly állásinterjúról, akár egy laza buliról a haverokkal, az 5 mm-es arany–kaucsuk karkötő minden alkalommal bátran és büszkén viselt ékszer lehet, ám, ha inkább valami praktikusat szeretnénk ajándékozni, akkor nyugodtan tetessünk díszdobozba egy egyszerű, de stílusos arany-mandzsettagombot, akár rosé-, vagy fehérarany változatban.

Egy elegánsan férfias arany órát is választhatunk a nagy ballagási eseményre ajándékként, bár tény, hogy ez egy kissé már költségesebb döntés, mégis hosszú távon kifizetődőbb lehet.

Arany órát?! Talán sokan kapták fel most a fejüket ezen a tanácson. Igen, a mostani fiatalok általában a mobiltelefonukra hagyatkoznak az idő tekintetében, pont ezen okból az órák szerepe már inkább az „öltözet kiegészítés” és úgy tekintenek rájuk, mint státuszszimbólum. Vagyis, minél márkásabb, minél drágább (vagyis prémium kategóriás), annál trendibb.

Az efféle drága ketyegőket, ékszer-órákat ráadásul még a hölgyek is szívesen viselik. A legarisztokratikusabb időmérő azonban még mindig az arany zsebóra, különcöknek talán ez a kuriózum okozhatja ajándékozás terén a legnagyobb örömet.

Bármilyen arany ékszert is válasszunk végül ballagási ajándékként, a legfontosabb, hogy ne feledjük azt még a ballagás előtti estén átadni, hogy amennyiben tökéletes volt a meglepetés, akkor a ballagó fiatalok az ünnepen már abban pompázhassanak a család, a rokonok és a barátok előtt.