Milyen medált válasszunk 2018-ban?

A medál minden korban divatos ékszertípusnak számít, viszont trendtől függ, hogy éppen milyen formában, színben, milyen motívummal tekintjük igazán trendinek vagy éppen elegánsnak.

A medál szerves kiegészítője a nyakláncnak, amely bár hordható medál nélkül, azzal együtt inkább csak kihangsúlyozza (vagy rossz választás esetén elnyomja, semlegessé teszi) a medált.Miért szeretjük annyira a medálokat?

Több oka is van, amelyek mind egyformán igazak. Egy medál lehet igazán személyre szóló. Egy medál kifejezi a viselője személyiségét. Egy medál kihangsúlyozhatja a szép dekoltázst, vagy elterelheti róla a figyelmet. Egy medál finoman jelezheti vallási hovatartozásunkat, érdeklődési körünket is.

Ugyancsak ideális ajándék lehet, ha egy férfi jelezni kívánja, hogy a szándékai komolyak – de még nem akar feltétlenül házasodni. Esetleg fordítva: a házastársa felé akarja kimutatni megbecsülését, szeretetét. Szintén adhatja szülő is gyermeknek, vagy itt is fordítva, kifejezve a szeretetet, elismerést.

A Schmuck Ékszerszalon medál kínálatában számtalan divatos és örökké elegáns darab között válogathat kedvére!

Melyek a legnépszerűbb medálok 2018-ban?

A szív medál szinte kortalan. A szív forma az egyik leggyakrabban használt motívum, gyakorlatilag minden kultúrában azonos jelentéssel bír: szülők és gyermekek részéről a szeretet, párok részéről a szerelem és elköteleződés kifejezése.

A kereszt medál elsősorban Nyugaton kelendő. Azoknak érdemes választaniuk, akik ezzel is ki akarják fejezni elköteleződésüket a kereszténység felé, ugyanakkor nem feltétlen vallásosak. Sőt lehet családi örökség is, minden vallási felhangtól mentesen.

Az állat- és gyümölcsmedálok főként a fiatalok kedvencei. A játékosabb darabokat mindenképpen nekik ajánljuk, esetleg örökifjú hölgyeknek, míg a mívesebb, elvontabb formát inkább az idősebb generáció részesíti előnyben.