Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

HÖLGYEK, URAK, VISELJENEK BÁTRAN ELEGÁNS PECSÉTGYŰRŰT

HÖLGYEK, URAK, VISELJENEK BÁTRAN ELEGÁNS PECSÉTGYŰRŰT

 

A PECSÉTGYŰRŰ ELEGÁNS ÉS STÍLUSOS ÉKSZER MINDEN ÉRETT FÉRFI SZÁMÁRA, UGYANAKKOR AKÁR HÖLGYEK IS VISELHETNEK NŐI PECSÉTGYŰRŰT.

Habár az eredeti funkciója mára már megszűnt, díszítésként, az elegáns öltözék kiegészítőjeként a mai napig kiváló viseletnek számít. Pecsétgyűrűket férfiak és nők egyaránt viseltek már az időszámításunk előtt is.

Mit jelképezett a pecsétgyűrű régen?

A régi időkben egyaránt kifejezhették valamely nemesi házhoz való tartozást ugyanúgy, ahogy mágikus védelmet is remélhettek tőle. Az bizonyos, hogy pecsétgyűrűt nem hordhatott bárki az ókorban – a gazdagságot, és a magasabb hivatást jelképezték. A funkciója is azonos maradt az évezredek során: okiratokat hitelesítettek vele, mint egy mindig kéznél (ujjon) levő pecsételővel.

Hazánkban még a huszadik század elején is az előkelők és a gazdagok kiváltsága volt a pecsétgyűrű.

Kinek ajánljuk a pecsétgyűrű viselését 2018-ban?

Napjainkban a pecsétgyűrű az egyik legkedveltebb férfi ékszer, mert bár a legtöbb férfi nem rajong az ékszerekért, pecsétgyűrűt mégis előszeretettel hordanak, kiváltképp, ha a webáruházunk kínálatából választottak egy elegáns arany pecsétgyűrűt.

Az urak számára elsősorban a nagyobb, szögletesebb, kevés díszítéssel ellátott pecsétgyűrűt javasoljuk, jellemzően sárga aranyból, míg a hölgyek számára a kecsesebb, de így is erőteljes benyomást keltő, drágakövekkel kirakott pecsétgyűrűk viselése az ideális.

Hogyan viseljük a pecsétgyűrűt 2018-ban?

A pecsétgyűrű viselését régebben karikagyűrűhöz kötötték, azaz mindenképpen elvárt volt egy kísérő gyűrű jelenléte. 2018-ban azonban bátran lehet önmagában is viselni, tehát akár ajándék is lehet a hölgyek részéről párjuknak, még ha nem is házasok, hiszen a pecsétgyűrű a szögletes, masszív formája miatt a legférfiasabb ékszer! 

Tartalomhoz tartozó címkék: Minta címke