Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ISMÉT DIVATOS ÉKSZER A BOKALÁNC

ISMÉT DIVATOS ÉKSZER A BOKALÁNC

A bokalánc azon ékszerek közé tartozik, amelyeket szezonálisnak nevezhetünk, két szempontból is. Egyrészt a bokalánc viselése akkor időszerű, ha meg is tudjuk mutatni, tehát télen vagy esőben aligha számít, viseli-e az ember lánya – viszont tavasztól őszig, napos időben és bálokon, partikon mindig megcsillantható a kecses bokák dísze.

A bokalánc azon ékszerek közé tartozik, amelyeket szezonálisnak nevezhetünk, két szempontból is.

Egyrészt a bokalánc viselése akkor időszerű, ha meg is tudjuk mutatni, tehát télen vagy esőben aligha számít, viseli-e az ember lánya – viszont tavasztól őszig, napos időben és bálokon, partikon mindig megcsillantható a kecses bokák dísze.

Másrészt a bokalánc nem minden évben számít divatosnak. Hasonlóan a klipszhez, a bokalánc is időről időre bekerül az ékszeres ládikóba, hogy aztán hamarosan ismét meg lehessen mutatni ezt a tekintetet vonzó ékszert.

A bokalánc a szabadság szimbóluma

A bokalánc azon kiegészítők közé tartozik, amelyekről megoszlanak a vélemények és jellemzően elég sarkosak. Az biztos viszont, hogy a bokalánc mára a nyár és a szabadság ugyanolyan jelképe lett, mint a vékonypántos szandál vagy a bikini.

A bokalánc mindenhogy szép ékszer: lehet fonott vagy szemes, egyszerű arany lánc vagy csilingelő köves-díszes, egyaránt jól mutat egy szép bokán. A figyelmet is magára vonja, főként szikrázó napsütésben, így azok is bátran viselhetik, akik kissé el akarják terelni a figyelmet a felsőtestükről, ám a lábukra büszkék. Irodában, munkahelyen is viselhetik a hölgyek, ha nem tiltja a céges dresscode, hiszen csodálatos ékszer, kár lenne porosodni hagyni! Mert ugyan lehet, hogy Európában a bokalánc csak pár évtizede került be a női ékszerek repertoárjába, Keleten már az ókor óta alapvető kiegészítőnek számít.

A bokalánc már több, mint egyszerű aranylánc

Az ékszerek minden típusa állandó változásban van. Akadnak örök darabok, mint a ruhatárban is. Egy kis fekete ugyanúgy viselhető, mint egy gyémántköves gyűrű. A bokaláncok közül is az egyszerű, vékony aranylánc örökké divatos lesz. Azok számára viszont, akik szeretik az újdonságot, elvarázsolja őket a frissesség, jó hír, hogy a bokaláncok kínálata is új változatokkal gazdagodott az utóbbi időben. Szerencsére a giccses, nagy figurás, csilivili darabok nincsenek közöttük. Helyettük viszont a fonott arany és az akár egész lábfejet beborító bokaláncok azok, amikkel ismét hódítani lehet. A legjobb persze, ha olyan bokaláncot választ webáruházunk kínálatából, amelyik a leginkább tetszik Önnek!

Jobb vagy bal bokán hordjuk a bokaláncot?

A rövid válasz az, hogy amelyiken szimpatikus! Egyetlen szabály létezik csupán, bár ez sincs kőbe vésve, hogy egy bokaláncot ildomos viselni. Habár régebben a jobb bokájukon a ledér hölgyek hordták a bokaláncot, ugyanakkor a vőlegények a menyasszonynak kiszemelt lánynak adtak bokaláncot, mintegy a jegygyűrű kiegészítőjeként és ők a bal bokájukon viselték. Manapság azonban ezek a szabályok már kikoptak a köztudatból, így a bokaláncnak mindössze annyi jelentése maradt, hogy a viselőjének kiváló az ízlése ékszerek terén!

 

On the other hand

We denounce with righteous indignation and dislike men who are so beguiled and demoralized by the charms of pleasure of the moment, so blinded by desire, that they cannot foresee the pain and trouble that are bound to ensue; and equal blame belongs to those who fail in their duty through weakness of will, which is the same as saying through shrinking from toil and pain. These cases are perfectly simple and easy to distinguish. In a free hour, when our power of choice is untrammelled and when nothing prevents our being able to do what we like best, every pleasure is to be welcomed and every pain avoided. But in certain circumstances and owing to the claims of duty or the obligations of business it will frequently occur that pleasures have to be repudiated and annoyances accepted.

Keresés