Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ISMÉT DIVATOS ÉKSZER A BOKALÁNC

ISMÉT DIVATOS ÉKSZER A BOKALÁNC

A bokalánc azon ékszerek közé tartozik, amelyeket szezonálisnak nevezhetünk, két szempontból is. Egyrészt a bokalánc viselése akkor időszerű, ha meg is tudjuk mutatni, tehát télen vagy esőben aligha számít, viseli-e az ember lánya – viszont tavasztól őszig, napos időben és bálokon, partikon mindig megcsillantható a kecses bokák dísze.

A bokalánc azon ékszerek közé tartozik, amelyeket szezonálisnak nevezhetünk, két szempontból is.

Egyrészt a bokalánc viselése akkor időszerű, ha meg is tudjuk mutatni, tehát télen vagy esőben aligha számít, viseli-e az ember lánya – viszont tavasztól őszig, napos időben és bálokon, partikon mindig megcsillantható a kecses bokák dísze.

Másrészt a bokalánc nem minden évben számít divatosnak. Hasonlóan a klipszhez, a bokalánc is időről időre bekerül az ékszeres ládikóba, hogy aztán hamarosan ismét meg lehessen mutatni ezt a tekintetet vonzó ékszert.

A bokalánc a szabadság szimbóluma

A bokalánc azon kiegészítők közé tartozik, amelyekről megoszlanak a vélemények és jellemzően elég sarkosak. Az biztos viszont, hogy a bokalánc mára a nyár és a szabadság ugyanolyan jelképe lett, mint a vékonypántos szandál vagy a bikini.

A bokalánc mindenhogy szép ékszer: lehet fonott vagy szemes, egyszerű arany lánc vagy csilingelő köves-díszes, egyaránt jól mutat egy szép bokán. A figyelmet is magára vonja, főként szikrázó napsütésben, így azok is bátran viselhetik, akik kissé el akarják terelni a figyelmet a felsőtestükről, ám a lábukra büszkék. Irodában, munkahelyen is viselhetik a hölgyek, ha nem tiltja a céges dresscode, hiszen csodálatos ékszer, kár lenne porosodni hagyni! Mert ugyan lehet, hogy Európában a bokalánc csak pár évtizede került be a női ékszerek repertoárjába, Keleten már az ókor óta alapvető kiegészítőnek számít.

A bokalánc már több, mint egyszerű aranylánc

Az ékszerek minden típusa állandó változásban van. Akadnak örök darabok, mint a ruhatárban is. Egy kis fekete ugyanúgy viselhető, mint egy gyémántköves gyűrű. A bokaláncok közül is az egyszerű, vékony aranylánc örökké divatos lesz. Azok számára viszont, akik szeretik az újdonságot, elvarázsolja őket a frissesség, jó hír, hogy a bokaláncok kínálata is új változatokkal gazdagodott az utóbbi időben. Szerencsére a giccses, nagy figurás, csilivili darabok nincsenek közöttük. Helyettük viszont a fonott arany és az akár egész lábfejet beborító bokaláncok azok, amikkel ismét hódítani lehet. A legjobb persze, ha olyan bokaláncot választ webáruházunk kínálatából, amelyik a leginkább tetszik Önnek!

Jobb vagy bal bokán hordjuk a bokaláncot?

A rövid válasz az, hogy amelyiken szimpatikus! Egyetlen szabály létezik csupán, bár ez sincs kőbe vésve, hogy egy bokaláncot ildomos viselni. Habár régebben a jobb bokájukon a ledér hölgyek hordták a bokaláncot, ugyanakkor a vőlegények a menyasszonynak kiszemelt lánynak adtak bokaláncot, mintegy a jegygyűrű kiegészítőjeként és ők a bal bokájukon viselték. Manapság azonban ezek a szabályok már kikoptak a köztudatból, így a bokaláncnak mindössze annyi jelentése maradt, hogy a viselőjének kiváló az ízlése ékszerek terén!