Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cikkek

Karkötőt nők és férfiak egyaránt előszeretettel viselnek ünnepi öltözék kiegészítésére. Azonban a hagyományok és tradíciók ma már csak egyfajta érzelmi iránymutatóként vannak jelen.

Ha ékszerviselésről van szó, azokat is sokszor felülírja a praktikum, az érzelmi, vérmérsékleti és esztétikai sokszínűség.

A gyémánt ősidők óta kedvelt drágakő, méltán. Tisztasága, fénye, keménysége kiemeli az összes többi kő közül.

A gyémántköves gyűrűk és ékszerek mindig is a gazdagság egyértelmű jelei voltak. Gyémántot az ajándékozott szíve hölgyének, aki egyértelműen ki akarta fejezni, hogy nem csupán szereti, de valóban gondoskodni is fog róla.

A bokalánc azon ékszerek közé tartozik, amelyeket szezonálisnak nevezhetünk, két szempontból is. Egyrészt a bokalánc viselése akkor időszerű, ha meg is tudjuk mutatni, tehát télen vagy esőben aligha számít, viseli-e az ember lánya – viszont tavasztól őszig, napos időben és bálokon, partikon mindig megcsillantható a kecses bokák dísze.

A bokalánc azon ékszerek közé tartozik, amelyeket szezonálisnak nevezhetünk, két szempontból is.

Egyrészt a bokalánc viselése akkor időszerű, ha meg is tudjuk mutatni, tehát télen vagy esőben aligha számít, viseli-e az ember lánya – viszont tavasztól őszig, napos időben és bálokon, partikon mindig megcsillantható a kecses bokák dísze.

Másrészt a bokalánc nem minden évben számít divatosnak. Hasonlóan a klipszhez, a bokalánc is időről időre bekerül az ékszeres ládikóba, hogy aztán hamarosan ismét meg lehessen mutatni ezt a tekintetet vonzó ékszert.

A dizájnerek fantáziája a 2018-as ékszertrendeket illetően is sziporkázott. Tarolnak az extrák. Színek és formák terén ugyanis - bármilyen alkalomról is legyen szó, - idén a színes köves, fityegős divatgyűrűk az ászok ászai. A tavalyi év nőies és sejtelmes-selymes rozé aranyát így ezen a nyáron a hűvösen csillogó fehéres-ezüstös árnyalat váltja fel, amelynek minden szín jól áll.

Azonban a hűvös, sikkes eleganciát képviselő, elegáns, minőségi fehér arany és ezüst divatgyűrűnket sem kell erre az évre fiókba rejtenünk, főleg, ha az gyémánttal, kristály- vagy kristályra emlékeztető, üveg-tisztaságú kövekkel van kirakva.

Különösen divatosnak számítanak azok a gyűrűk, amelyeknek üvegszerű köve minél látványosabb méretű vagy épp barokkosan cizellált, mint egy kristálycsillár.

 

On the other hand

We denounce with righteous indignation and dislike men who are so beguiled and demoralized by the charms of pleasure of the moment, so blinded by desire, that they cannot foresee the pain and trouble that are bound to ensue; and equal blame belongs to those who fail in their duty through weakness of will, which is the same as saying through shrinking from toil and pain. These cases are perfectly simple and easy to distinguish. In a free hour, when our power of choice is untrammelled and when nothing prevents our being able to do what we like best, every pleasure is to be welcomed and every pain avoided. But in certain circumstances and owing to the claims of duty or the obligations of business it will frequently occur that pleasures have to be repudiated and annoyances accepted.

Keresés