Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cikkek

Karkötőt nők és férfiak egyaránt előszeretettel viselnek ünnepi öltözék kiegészítésére. Azonban a hagyományok és tradíciók ma már csak egyfajta érzelmi iránymutatóként vannak jelen.

Ha ékszerviselésről van szó, azokat is sokszor felülírja a praktikum, az érzelmi, vérmérsékleti és esztétikai sokszínűség.

A gyémánt ősidők óta kedvelt drágakő, méltán. Tisztasága, fénye, keménysége kiemeli az összes többi kő közül.

A gyémántköves gyűrűk és ékszerek mindig is a gazdagság egyértelmű jelei voltak. Gyémántot az ajándékozott szíve hölgyének, aki egyértelműen ki akarta fejezni, hogy nem csupán szereti, de valóban gondoskodni is fog róla.

A bokalánc azon ékszerek közé tartozik, amelyeket szezonálisnak nevezhetünk, két szempontból is. Egyrészt a bokalánc viselése akkor időszerű, ha meg is tudjuk mutatni, tehát télen vagy esőben aligha számít, viseli-e az ember lánya – viszont tavasztól őszig, napos időben és bálokon, partikon mindig megcsillantható a kecses bokák dísze.

A bokalánc azon ékszerek közé tartozik, amelyeket szezonálisnak nevezhetünk, két szempontból is.

Egyrészt a bokalánc viselése akkor időszerű, ha meg is tudjuk mutatni, tehát télen vagy esőben aligha számít, viseli-e az ember lánya – viszont tavasztól őszig, napos időben és bálokon, partikon mindig megcsillantható a kecses bokák dísze.

Másrészt a bokalánc nem minden évben számít divatosnak. Hasonlóan a klipszhez, a bokalánc is időről időre bekerül az ékszeres ládikóba, hogy aztán hamarosan ismét meg lehessen mutatni ezt a tekintetet vonzó ékszert.

A dizájnerek fantáziája a 2018-as ékszertrendeket illetően is sziporkázott. Tarolnak az extrák. Színek és formák terén ugyanis - bármilyen alkalomról is legyen szó, - idén a színes köves, fityegős divatgyűrűk az ászok ászai. A tavalyi év nőies és sejtelmes-selymes rozé aranyát így ezen a nyáron a hűvösen csillogó fehéres-ezüstös árnyalat váltja fel, amelynek minden szín jól áll.

Azonban a hűvös, sikkes eleganciát képviselő, elegáns, minőségi fehér arany és ezüst divatgyűrűnket sem kell erre az évre fiókba rejtenünk, főleg, ha az gyémánttal, kristály- vagy kristályra emlékeztető, üveg-tisztaságú kövekkel van kirakva.

Különösen divatosnak számítanak azok a gyűrűk, amelyeknek üvegszerű köve minél látványosabb méretű vagy épp barokkosan cizellált, mint egy kristálycsillár.